tir, 01/07/2014 - 18:09

GME ansætter ekspert i uranlovgivning og -salg

Greenland Minerals and Energy Ltd. kan med glæde meddele, at selskabet har ansat James Eggins som manager for uranmarketing og -aftaler.

James Eggins  har været aktivt involveret i uranbranchen i over 30 år med fokus på markedsføring, logistik fra mine til marked samt overholdelse af lovgivningen. Ansættelsen sker på et tidspunkt, hvor GME arbejder hen imod at færdiggøre en ansøgning om minedrift på Kvanefjeldet med udvinding af sjældne jordarter og uran og at videreudvikle sin markedsførings- og forretningsstrategi.

Hidtil har GME især haft fokus på at udvikle en forretningsstrategi for sjældne jordarter. Denne strategi tog et vigtigt skridt fremad i marts 2014, hvor selskabet underskrev et Memorandum of Understanding (en ikke-bindende samarbejdsaftale) med det kinesiske selskab China Non-Ferrous Metal Industry’s Foreign Engineering and Construction Co. Ltd. (NFC). Aftalen forpligter begge parter til en løbende teknisk udveksling og til at arbejde hen imod et interessentskab, som skaber en komplet værdikæde for sjældne jordarter, så der kan markedsføres produkter til slutbrugere globalt.

GME fokuserer nu på at udvikle en forretningsstrategi for uran og især på at styrke virksomhedens erfaring med overholdelse af den lovgivning, der omgiver produktion af uran. Efter ophævelsen i 2013 af Grønlands såkaldte nul-tolerance, der spærrede for udvinding af uran, arbejder tilsynsmyndighederne i Grønland og Danmark nu på at gennemføre de nødvendige krav til effektivt at håndtere minedrift, der involverer produktion af uran. James Eggins' omfattende erfaring på dette område vil i høj grad hjælpe GME til et effektivt samspil med myndighederne om uran-relaterede emner.

James Eggins karriere har omfatter stillinger hos Queensland Mines Ltd (Nabarlek uran-projektet), CRA Ltd (Kintyre uran-projektet), WMC Resources (Olympic Dam) og senest for Paladin Energy Ltd (Langer Heinrich, Namibia og Kayelekera, Malawi), hvor han spillede en vigtig rolle i både overholdelse af lovgivningen og udvikling af købsaftaler.

James Eggins har en bachelor i jura med udmærkelse fra Australian National University.

Med venlig hilsen
Roderick McIllree
administrerende direktør
Greenland Minerals and Energy Ltd

Pressekontakt

Se venligst vores kontaktinformationer på siden Kontakt